داشتن موهای پرپشت و سالم، یکی از معدود چیزهایی است که هم در خانمها و هم در آقایان طرفداران زیادی دارد. موی سر، صورت انسان را قاب میکند و روی ساخت و شکلدهی تیپ و شخصیت، و جذابیت او اثرگذار است.
اولین راه تقویت مو و کمک به رویش مجدد و پرپشتی موها، حفظ سلامت پوست سر و مو، و جلوگیری از ریزش موهاست. هر چه تارهای کمتری از دست بدهید، موهایتان پرپشتتر به نظر میرسد. در این مطلب به توضیح روشهای مختلفی که برای تقویت، رویش دوباره و پرپشتی موها وجود دارد پرداختهایم.
اشکال مختلف ریزش مو:
ریزش مو به شکلهای مختلفی اتفاق میافتد؛ ممکن است ریزش، کمکم و در طی سالها اتفاق بیفتد، یا یکباره مقدار زیادی از موهایتان را از دست بدهید. ریزش میتواند در موی سر و یا سایر قسمتهای دیگر بدن باشد.
ریزش موهای سر در مردان شایعتر از ریزش مو در زنان است. بیشترین ریزش مو، مربوط به کم شدن موی جلوی سر، در مردان است که اغلب به دلیل بالا رفتن سن اتفاق میافتد و خیلی وقتها جنبه ارثی دارد. در زنان کم شدن مو بر اثر سن، معمولا به شکل عقب رفتن رستنگاه مو و نازک شدن تارهای مو است.
از دست دادن مو در وسط سر و یا حتی ابرو، الگوی دیگری از ریزش مو است که معمولا همراه با خارش است.
ریزش ناگهانی مو اغلب بر اثر یک شوک فیزیکی یا روانی اتفاق میافتد. معمولا این مدل ریزشها موقتاند و بعد از مدتی موهای جدید جایگزین میشوند.
نوع دیگری از ریزش، ریزش تمام موهای بدن است که میتواند نتیجه شیمیدرمانی باشد. این مدل ریزش مو هم بسیاری مواقع موقت است و پس از مدتی موهای جدید جایگزین میشوند.
الگوی بعدی ریزش مو، الگوی ریزش سکهای است که در سر و بدن میتواند رخ دهد. این الگو که به آن «آلوپسی آرهاتا» (Alopecia Areata) گفته میشود میتواند همراه با قرمزی، تورم و گاهی ترشح باشد و گاه هیچ عارضه خاصی به همراه نداشته باشد.
علت این مدل ریزش مو که معمولا به یکباره رخ میدهد و عوارض دیگری مثل آسیب به پوست یا نقصی در ارگانهای بدن ندارد، به طور کامل روشن نیست؛ ولی این عارضه در بیمارانی که سابقه ریزش موی سکهای در خانوادهشان مشاهده شده و یا یکی از اعضای خانواده سابقه بیماری خودایمنی داشته، بیشتر دیده شده است.
عفونتهای ویروسی و استرس شدید نیز میتواند از عوامل بروز این بیماری باشد که در اغلب افراد، بعد از مدتی درمان میشود.
علت ریزش مو:
انسان به طور معمول روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست میدهد. این مقدار ریزش مو خیلی مهم نیست، چون همزمان موهای جدید در حال رُشدند. ولی زمانی که رویش موی جدید اتفاق نیفتد، ریزش روزانهی مو موجب از دست رفتن موهای بیشتر و کممویی یا طاسی میشود.
ریزش مو معمولا به یک یا چند عامل، از عوامل زیر برمیگردد:
۱. عوامل ژنتیکی
بیشترین علت ریزش مو، عوامل ژنتیکی است که با افزایش سن اتفاق میافتد. این ریزش معمولا تدریجی اتفاق میافتد و طی آن، مردان از جلوی سر یا وسط سر دچار کم مویی میشوند و در زنان اغلب اوقات به شکل نازک شدن تارهای موی سر اتفاق میافتد.
۲. تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی
شرایط مختلفی مثل بارداری، زایمان، یائسگی یا مشکلات تیروئید، میتواند موجب ریزش موی دائم یا موقت شود. شرایط پزشکی خاص میتوان به یکی از این اختلالات مربوط باشد:
آلوپسی آرهآتا که یک بیماری خودایمنی است و در آن مولکولهای سفید، به فولیکول مو حمله میکند. روغن براهمی و پیاز عنصل و بادام تلخ برای درمان ریزش سکهای مفیدند.
کرم حلقهای که یک عفونت قارچی است.
اختلال موکنی یا تریکوتیلومانیا که در آن فرد بر اثر عادت که اغلب ناشی از استرس زیاد است موهای خود را میکند.
از دیدگاه طب سنتی نیز در گرمی و خشکی مزاج، ریزش مو تشدید میشود. سردی و رطوبت شدید، به خصوص در افراد بلغمی نیز باعث سست شدن ریشه مو میشود. روغن کندش و بادام تلخ در درمان ریزش مویی که براثر سردی اتفاق میافتد، مؤثر است.
روغن بنفشه برای درمان ریزش مو بر اثر گرمی مزاج که معمولا از شقیقهها شروع میشود، مفید است.
۳. کمخونی شدید
کمبود آهن تعداد هموگلوبینهای خون را کاهش میدهد و کاهش هموگلوبین باعث میشود اکسیژن کمتری حمل شود؛ در نتیجه فولیکولهای مو، از میزان اکسیژن کمتری تغذیه میکنند و همین باعث سستی و ضعف آنها و ریزش موها میشود.
۴. داروها و مکملها
ریزش مو میتواند از عوارض بعضی داروها باشد؛ مثل داروهایی که برای درمان سرطان، آرتروز، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس و فشار خون استفاده میشود.
۵. پرتودرمانی سر
بعد از پرتودرمانی سر، ممکن است موها مثل قبل رشد نکنند.
۶. استرس شدید
افراد زیادی هستند که بعد از یک شوک بزرگ، ریزش سر و نازک شدن موی سر را تجربه میکنند؛ ولی همانطور که گفتیم این مدل ریزش، اغلب موقتی است.
۷. مدل بستن مو
مدلی که موهایتان را میبندید، میتواند در ریزش مو مؤثر باشد. افراط در رسیدگی به مو و آرایش مو میتواند ریشههای مو را ضعیف کند. اگر عادت دارید که همیشه موهایتان را محکم بکشید و دماسبی یا خرگوشی ببندید به مرور دچار نوعی ریزش مو به نام آلوپسی کششی میشوید.
علاوه بر اینها، موارد زیر هم میتواند ریسک ریزش مو را در شما بیشتر کند:
– وراثت
– استرس زیاد
– بیماریهایی مثل دیابت یا لوپوس
– سن
– کاهش وزن شدید
– تغذیه نامطلوب
مو چطور رشد میکند؟
وقتی که انسان متولد میشود، با تمام فولیکولهایی که قرار است داشته باشد به دنیا میآید؛ یعنی چیزی حدود پنج میلیون فولیکول مو که ۱۰۰ هزارتای آن در سر قرار دارد.
تارهای مو از ریشههای تحتانی فولیکول شروع به رشد میکنند. گردش خون، اکسیژن و مواد مغذی را به فولیکول میرساند و مو رشد میکند و از پوست و غدههای چربی عبور میکند. این غده چربی همان چیزی است که سبب براق شده موها میشود.
نگهداری و مراقبت از مو
برای محافظت از موهایتان، خوب است موارد زیر را رعایت کنید:
۱. با موهایتان مهربان باشید؛ موقع شانه زدن یا برس کشیدن، این کار را با ملایمت انجام دهید. شانه زدن موها وقتی که موی سر خیس است، بیشتر از زمانی که موها خشکاند میتواند باعث ریزش مو بشود. استفاده زیاد از رنگ مو، سشوار و اتوی مو میتواند به موهایتان آسیب بزند. وقتی از کش مو یا گیره استفاده میکنید، سعی کنید موها را کمتر بکشید.
۲. درباره عوارض داروها یا مکملهایی که مصرف میکنید از پزشکتان سؤال کنید.
۳. از موهای خود در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش محافظت کنید.
۴. سیگار را ترک کنید. بعضی مطالعات از ارتباط بین سیگار کشیدن و طاسی در مردان حکایت دارد.
۵. اگر تحت درمان با شیمیدرمانی هستید، از پزشک خود درباره کلاه خنککننده بپرسید. این کلاهها میتوانند ریزش مو را طی جلسات شیمیدرمانی کاهش بدهند.
۶. از رژیمهای غذایی شدید و سخت دوری کنید.
۷. زیاد از شامپو استفاده نکنید. استفاده زیاد از شامپو میتواند باعث خشکی و شکنندگی مو شود و چربی طبیعی سر را از بین ببرد. موهای ضخیم نسبت به موهای نازکی که زود چرب میشود، نیاز کمتری به شامپو کردن در طول هفته دارد.
درمانهای ریزش مو
۱. داروهای ضد ریزش
داروهایی که برای درمان ریزش مو استفاده میشود، متنوع و گوناگوناند و نمیتوانید به دلخواه خود یکی از آنها را برای درمان ریزش مو استفاده کنید. برای استفاده از داروها، حتما ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا به وسیله آزمایش خون و کشت مو، دلیل ریزش موهایتان را پیدا کند و متناسب با علت ریزش مو، به شما داروی مناسبی را معرفی کند.
داروهای ضدآندروژن
آندروژنها هورمونهای جنسی هستند که میتوانند باعث ریزش مو بشوند. این داروها ترشح این هورمونها را کنترل میکنند و در درازمدت روی کاهش ریزش موی سر اثر میگذارند. سه تا از این داروها عبارتند از:
ماینوکسیدیل
این دارو برای درمان انواع مختلفی از ریزشهای مو کاربرد دارد. تلوژن افلوویم، آناژن افلوویوم و هیپوتریکوزیس از انواع بیماریهای ریزش مو هستند که با این دارو درمان میشوند. این دارو غلظتهای مختلفی دارد و غلظت مورد نیاز، با مشورت پزشک مشخص میشود. اثر این دارو بعد از پنج ماه مشخص میشود.
این دارو به صورت موقت مانع ریزش مو میشود و بعد از قطع مصرف آن، ریزش مو دوباره رخ خواهد داد.
فیناستراید
این دارو برای درمان آلوپسی آندروژنیک که ناشی از ترشح زیاد هورمونهای مردانه است تجویز میشود. فیناستراید علاوه بر اینکه ریزش مو را کنترل میکند، به رشد موها هم کمک میکند. مصرف فیناستراید میتواند سبب عقیمی موقت در مردان شود.
اسپیرونولاکتون
این دارو با کنترل آندروژنهایی که سبب ریزش مو میشوند، به کنترل ریزش و رشد مجدد موها کمک میکند. از این دارو برای درمان ریزش مو در بانوانی که دچار سندرم تخمدان پلیکیستیک هستند استفاده میشود.
از عوارض مصرف این دارو میتوان به مشکلات گوارشی، هیپرکالمی، کاهش توانایی جنسی، بینظمی قاعدگی، مسمومیت کبدی، نرمی استخوان و حتی ریزش مو اشاره کرد.
داروهای متنوع دیگری نیز برای کنترل ریزش و رویش مجدد مو در خانمها و آقایان وجود دارند که بسته به علت ریزش موها، توسط پزشک تجویز میشوند.
۲. رویش مجدد مو با کاشت مو
کاشت مو یکی از روشهای رایج برای رویش مجدد و پرپشتی مو است. در این روش نوار باریکی از پوست سر، در نواحی بالای گوش یا پشت سر، برداشته شده و به قسمتی که مو ندارد یا موی کمی دارد پیوند زده میشود. گاهی نیز به جای برداشتن قسمتی از پوست سر، با جدا کردن فولیکولهای مو، این پیوند را انجام میدهند.
این عمل سرپایی است و نیاز به بستری شدن ندارد؛ ولی با وجود اینکه از بیحسی موضعی استفاده میشود، ممکن است عمل دردناکی باشد.
کاشت مو به روشهای مختلفی انجام میشود. در جدیدترین روشهای کاشت مو (Super FUE) برداشت مو با دستگاه انجام میشود، و پزشک با ایجاد سوراخهای ریز عمل کاشت را انجام میدهد. در این روش تراکم موها بسیار زیاد است و به همین دلیل ظاهر موها غیرطبیعی نمیشود.
چون در این روش زخمهای کوچکی در پوست سر ایجاد میشود، درد و دوره نقاهت بسیار کوتاهتر شده و تعداد تار موهایی که در یک جلسه کاشته میشود میتواند به ۱۴۰۰۰ تار برسد.
عوارض کاشت مو
در بیمارانی که ریزش موهایشان جنبه ارثی دارد، به مرور زمان ممکن است ریزش مجدد رخ بدهد. خونریزی، کبودی، تورم و عفونت از دیگر عوارض احتمالی این اعمال است. تورم و درد، عفونت، آلرژی به داروهای بیحسی، احساس بیحسی یا مورمور شدن، التهاب و قرمزی، سکسکه (که علت آن هنوز به درستی روشن نشده است)، خارش و اِدِم از عوارض دیگر کاشت مو است.
۳. پرپشتی مو با اکستنشن مو
استفاده از روشهای موقت مثل اکستنشن که در آرایشگاهها صورت میگیرد، یکی از راههای سریع و کمخرجتر نسبت به عمل، برای داشتن موهایی پرپشت و حتی بلند است که در سالهای اخیر بسیار مورد استقبال بوده است.
در این روش تارهایی از جنس موی طبیعی و یا مصنوعی، به ساقههای مو، در نزدیکی ریشه وصل میشود. اکستنشنها انواع بسیار مختلفی دارند و به روشهای متفاوتی هم به مو وصل میشوند.
بسته به مهارت آرایشگر، اکستنشنها میتوانند خیلی طبیعی به نظر برسند. اکستنشنهای طبیعی معمولا رنگپذیری دارند و در بهترین حالت حدود ۶ ماه دوام دارند.
معایب استفاده از اکستنشن مو
اکستنشنهای مصنوعی نیاز به مراقبت زیادی دارند و حرارت بالای سشوار و اتوی مو، میتواند آنها را ذوب کند. اگر اکستنشن به روش میکرولینک وصل شده باشد، هر ۳ الی ۴ هفته برای سفت کردن بستها، باید به آرایشگر مراجعه کنید.
در اکستنشنهایی که با چسب متصل میشوند، در هر بار مراجعه به آرایشگاه لازم است چسبها جدا شده و مجددا وصل شود. برخی افراد ممکن است به این چسبها حساسیت داشته باشند.
در زمان شستشو لازم است از شامپوهای بدون سولفات و پارابن استفاده شود و بعد از شستشو حتما باید از نرمکننده استفاده شود.
ریزش موی کششی یکی از عوارض استفاده از اکستنشنهاست که سبب کممویی میشود و اگر مدت زمان استفاده از اکستنشن زیاد باشد، حتی میتواند باعث طاسی شود. تشدید سردردهای میگرنی، مشکلات پوستی مثل تورم و قرمزی نیز از عوارض دیگر استفاده از این افزونههای آرایشگاهی است.
۴. رژیم غذایی برای رویش مجدد و پرپشتی مو
برای داشتن موهایی پرپشت اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی مواد معدنی و ویتامینهایی مثل ویتامین C، D و E، بیوتین، زینک، آهن، امگا ۳ و امگا ۶ دریافت میکنید.
سبزیجات، میوهها، غلات کامل، چربیهای غیراشباع و پروتئینهای بدون چربی را در رژیم غذاییتان بگنجانید و مصرف شیرینیها را محدود کنید.
سعی کنید به طور ویژه این مواد غذایی را در برنامه تغذیهتان داشته باشید:
مواد غذایی غنی از آهن: گوشت گاو بدون چربی، لوبیا، سبزیجات برگ سبز، تخممرغ
مواد غذایی غنی از امگا ۳: سالمون، ماهی تن، دانه کتان، زرده تخممرغ، شاهدانه و گردو
غذاهای پر پروتئین: تخم مرغ، گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی
غذاهای حاوی بیوتین: مغزها، سیبزمینی شیرین، تخممرغ، پیاز، جو دوسر
و البته اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی آب مینوشید.
۵. ماساژ سر برای تقویت و رویش مجدد مو و پرپشتی آن
ماساژ دادن پوست سر به تنهایی یا به کمک یکی از روغنهای مفیدی که در انتهای این مطلب آمده است، میتواند به خونرسانی به فولیکولهای مو و پوست سر کمک کند. به علاوه، ماساژ سر میتواند هورمونهای استرس را کاهش داده، فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند.
ماساژ پوست سر کمک میکند جریان خون در سر افزایش پیدا کند و اکسیژن و مواد مغذی، بهتر به فولیکولهای مو برسد.
ماساژ مو را یکی دو بار در هفته انجام بدهید.
۶. ماسک تقویتی رشد مو
موها به طور طبیعی بین نیم تا یک و نیم سانت در ماه رشد میکنند. بنابراین شاید نشود برای تسریع رشد موها کار زیادی کرد، ولی میتوانیم با تقویت ریشه و ساقه مو روی ضخامت مو اثر بگذاریم. در زیر چند ترکیب خوب برای استفاده به عنوان ماسک مو معرفی میکنیم.
* آلوئهورا
آلوئه ورا مدتهاست برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد. ژل آلوئهورا پوست سر را تسکین میدهد و موها را نرم میکند. آلوئهورا میتواند کمک کند از شوره سر رهایی پیدا کنید و اگر فولیکولهای مو به واسطه چربی زیادی مسدود شده باشد، آن را باز کند.
میتوانید در هفته چند بار ژل آلوئهورا را به پوست سر و موهایتان بمالید و بعد از چند دقیقه بشویید.
* آب پیاز
اگر بتوانید بوی پیاز را تحمل کنید، میتوانید از مزایای آب پیاز در رویش مجدد موهایتان استفاده کنید. آب پیاز یک روش خوب برای درمان آلوپسی آرهآتا و کمک به رشد موهاست. آب پیاز گردش خون را زیاد میکند و به این وسیله ریشه موها را تقویت میکند. آب پیاز به رشد کراتین هم کمک میکند.
تعدادی پیاز را رنده کنید و آبشان را بگیرید. مقداری از آب پیاز را به سرتان بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه بشویید.
* تخممرغ
تخممرغ حاوی لسیتین و پروتئین است که باعث تقویت، تغذیه و التیام ریشه مو میشود. به علاوه مقداری گوگرد دارد که میتواند به درمان شوره سر هم کمک کند.
برای تهیه ماسک مو، دو عدد تخممرغ را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. نصف فنجان آب به آن اضافه کنید و بعد آن را به موهای خشکی که شانه زدهاید بمالید و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه بماند. بعد شامپو بزنید و بشویید.
۷. روغنهای گیاهی مؤثر در تقویت و پرپشتی مو
یکی از تقویتکنندههای طبیعی بسیار مفید برای موها، روغنهای گیاهی هستند که از قدیم بسیار مورد توجه بودهاند. چرب کردن موی سر در بعضی از کشورها و فرهنگها مثل هند و پاکستان همچنان رواج دارد؛ طوری که وقتی از کنار مردم این سرزمین عبور میکنید، بوی نارگیل را استشمام خواهید کرد.
در زیر به مهم ترین روغنهای گیاهی که به رویش مجدد مو و پرپشت شدن آن کمک میکند، اشاره میکنیم.
روغن کندش:
روغن کندش که از ریشه یک گیاه هندی گرفته میشود، باعث خونرسانی به فولیکولهای مو میشود و با تقویت ریشه مو، سبب تحریک رویش و پرپشت شدن موها میشود. علاوه بر این، روغن کندش از سفید شدن مو جلوگیری میکند و در رفع شپش، موخوره و شوره سر هم مفید است.
روغن کندش برای درمان ریزش مویی که در اثر سردی طبع اتفاق میافتد و از کل سر شروع میشود و تارهای مو بسیار نازک میشود، مفید است.
در هفته یک یا دو شب، موهای خود را به مقداری روغن کندش آغشته کنید، ده دقیقه ماساژ بدهد و صبح آن را بشویید.
برای تقویت موهای سبیل و ریش هم میتوانید مقدار کمی از روغن را به ریشه موها برسانید و بعد از یک ساعت بشویید.
روغن براهمی:
روغن براهمی یک روغن هندی است که از ترکیب روغن دو گیاه باکوپا مونیری و گوتوکولا ساخته میشود. روغن براهمی سبب تقویت رشد موی سر، رفع شوره، نرم و براق شدن موی سر میشود و به همین دلیل در جهان بسیار شناخته شده است. این روغن برای درمان ریزش موی سراسری در بدن کارساز است.
روغن براهمی را روی سری که تمیز است بمالید و به مدت ده تا ۱۵ دقیقه ماساژ دهید، سپس صبح آن را بشویید. ترکیب روغن براهمی با روغن نارگیل و سیاهدانه به شما نتیجه بهتری میدهد.
اگر میخواهید از این روغن برای پرپشتی موی سبیل و ریش استفاده کنید، پنج قطره از روغن براهمی را با پنج قطره روغن سیاهدانه و پنج قطره روغن کندش مخلوط کنید و هر روز ریش و سبیلتان را با این ترکیب چرب کنید.
روغن رزماری:
روغن رزماری هم یکی از روشهای درمانی شایع برای تقویت رشد مو و پرپشت شدن مو و ابروهاست. روغن رزماری برای درمان ریزش موی سراسری در بدن و ریزش ابرو، هم در مردان و هم در زنان بسیار مفید است.
ده قطره از این روغن را به ریشهی مو برسانید و دو تا سه دقیقه به آرامی ماساژ بدهید، سپس بشویید. میتوانید برای درمان ریزش مو و شوره سر، چند قطره روغن رزماری در شامپوی خود بریزید و استفاده کنید.
اگر هر شب به مدت ۶۰ روز، ریشهی موها را با پنج تا ده قطره روغن رزماری که با پنج قطره روغن کندش ترکیب شده است به ریشه موها بزنید، برای درمان موخوره مفید است. در طول مصرف، نوک موها را کوتاه کنید.
روزی سه قطره روغن رزماری به ابروها بمالید تا پرپشت شود.
برای پرپشت کردن سبیل و ریش، به مدت ۴۰ روز، روزی پنج قطره روغن رزماری را با پنج قطره روغن سیاهدانه و پنج قطره روغن کندش ترکیب کنید و به ریشه موها برسانید.
دیگر روغن های گیاهی مرتبط با زیبایی و سلامتی موها
روغن سیاهدانه:
روغن سیاهدانه برای بهبود سفیدی مو، درمان ریزش مو و پرپشت کردن موها مفید است.
روغن سیاهدانه به سیاه شدن مو در کسانی که به دلیل غلبه بغلم دچار سفیدی مو شدهاند کمک میکند. برای رفع سفیدی مو، به مدت ۴۰ تا ۶۰ روز، هر شب ریشه مو را به روغن سیاهدانه آغشته کنید و به آرامی ماساژ بدهید. سپس صبح بشویید.
برای درمان ریزش مو و تقویت رشد موها، هفتهای دو بار پنج قطره روغن سیاهدانه را با پنج قطره روغن براهمی یا بنفشه مخلوط کنید و به مدت پنج تا ده دقیقه روی سر ماساژ بدهید. بعد از چند ساعت بشویید.
برای پرپشتی سبیل و ریش، پنج قطره روغن سیاهدانه و پنج قطره روغن رزماری را مخلوط کنید و ریش و سبیل را به این ترکیب آغشته کنید.
روغن بادام تلخ:
روغن بادام تلخ حاوی آنتیاکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی و مواد مغذی برای فولیکول مو است که به تقویت موهای آسیب دیده، رفع شوره سر، درمان خشکی مو و رشد و تقویت موها کمک میکند.
روغن بادام تلخ از پوست سر در برابر اشعههای خطرناک UV و آلایندههای خطرناک محیطی که فولیکول مو را مسدود کرده و موجب ریزش مو میشوند، محافظت میکند.
روغن بادام تلخ برای درمان ریزش موی سکهای در سر و صورت مردان، و ریزش مویی که بر اثر سردی طبع روی میدهد بسیار مفید است.
مقداری از روغن بادام تلخ را به ریشه موهای سر، ابرو، ریش یا سبیل بزنید و چند دقیقه به آرامی ماساژ بدهید و بعد از چند ساعت بشویید.
روغن پیاز عنصل:
پیاز عنصل یک گیاه علفی با طبع گرم و خشک است که خواص درمانی زیادی دارد. یکی از مهمترین خواص این گیاه، درمان ریزش مو است که در اثر تغذیه نادرست، کمبود ویتامین و املاح اتفاقا میافتد. روغن پیاز عنصل حاوی گوگرد است که کمبود آن میتواند موجب ریزش مو شود.
روغن پیاز عنصل برای درمان انواع ریزش مو؛ مثل ریزش موی سکهای، ریزش موی ناگهانی قسمتی از سر، ریش یا ابرو و نیز برای تقویت فولیکول مو مفید است.
روغن پیاز عنصل را به ریشه مو بزنید و ده دقیقه ماساژ بدهید. بعد از هشت ساعت بشویید.
روغن نارگیل:
روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب است که با نفوذ به داخل ساقه مو، میتواند از کاهش پروتئین مو جلوگیری کند. به همین دلیل است که قرنهاست از آن به عنوان یک روغن تقویتی، برای رشد موها و براق و درخشنده شدنشان استفاده میشود.
اگر پوست سرتان چرب است، یک شب یا چند ساعت قبل از حمام، مقداری روغن نارگیل به پوست سر و موهایتان بزنید و سپس بشویید. اگر پوست خشکی دارید میتوانید روغن نارگیل را بعد از حمام استفاده کنید و اجازه بدهید روی سر و موهایتان بماند.
روغن بنفشه:
روغن بنفشه پایه زیتون، برای رفع موخوره، تغذیه ریشه مو، رفع سفیدی مو، از بین بردن ریزش و خارش موی سر، تقویت رشد طولی مو و درمان شکنندگی موها مفید است. این روغن برای درمان ریزش مو که در اثر گرمی طبع روی میدهد و معمولا از شقیقهها شروع میشود و در مردان بیشتر است، مفید است.
مقداری روغن بنفشه را میتوانید به تنهایی یا با یکی از روغنهای بالا، مخلوط کرده و به موها بمالید و چند دقیقه ماساژ بدهید. بعد از چند ساعت بشویید.
خرید روغنهای زیبایی و آرایشی قانون
استفاده از روغنها یکی از متداولترین روشهای درمانی در ریزش مو، تقویت رشد مو و ترمیم موهای آسیبدیده است. بهترین نتیجه از مصرف روغنها فقط وقتی به دست میآید که از روغنهای اصل و باکیفیت استفاده کنید. بنابراین سعی کنید روغن را از جایی تهیه کنید که به کیفیت آن اطمینان دارید.
سایت قانون بیش از یک دهه است که در زمینه تولید و فروش روغنهای گیاهی در ایران و کشورهای دیگر فعال است. «قانون» کیفیت روغنهای آرایشی و زیباییاش را با امکان بازگشت وجه تضمین کرده است؛ یعنی اگر شما بعد از خرید روغنهای قانون (که ارسالشان رایگان است) از نتیجه و کیفیت روغن راضی نبودید، میتوانید به طور کامل، وجهی را که بابت تهیه روغن پرداخت کردهاید، دریافت کنید.