قانون | محصولات طبیعی و ارگانیک

ورود / ثبت نام

همه چیز در مورد روغن آرگان !

همه چیز در مورد روغن آرگان !

فهرست مطالب
  • روغن آرگان چیست؟!

    در سالهای اخیر در کنار نام روغن های پر کاربردی مانند بنفشه، خراطین و … نام روغنی به نام آرگان (یا آرقان)

    به گوش می خورد که برای آن خواص اعجاب برانگیزی ذکر می شود. برای این روغن که به طلای مایع نیز مشهور است فواید بسیاری از درمان مشکلات مربوط به پوست و مو گرفته تا مشکلات گوارشی و پیشگیری از سرطان ذکر می شود!

    روغن آرگان از میوه درختی به همین نام به دست می‌آید. درخت آرگان درختی مقاوم در برابر شرایط گرم و خشک و بومی کشور مراکش است که در حدود سی سالگی میوه می‌دهد. درون میوه آرگان مغزی وجود دارد (مانند زردآلو) که روغن از آن تهیه می‌شود.

    روغن آرگان و درخت آرگان

    روغن آرگان اصل چگونه ساخته می شود؟

     

    مشهور است که بزها در کشور مراکش از این درخت بالا رفته و میوه اش را میخورند و سپس هسته وسط این میوه به طور دست نخورده دفع میشود؛ افرادی در این کشور این هسته ها را جمع آوری کرده و به روش های سنتی اقدام به روغنگیری از این هسته میکنند!

    روغن آرگان و میوه

    این مدل فرآوری و روغن گیری از آرگان ما را به یاد گرانترین قهوه دنیا می اندازد: قهوه کوپی لواک!

    دانه های این قهوه توسط فیل ها خورده می‌شود و دانه اصلی قهوه هضم نشده و به صورت مدفوع خارج می‌شود. دانه‌های خارج شده از بدن حیوان بعد از جمع‌آوری کاملا شسته می‌شود، سپس با نور خورشید خشک شده و فرآوری می‌شوند.

    روغن آرگان و فرآوری سنتی

    خواص روغن آرگان چیست؟

    برای این روغن خواص متعددی ذکر شده که برخی از خواص ممکن است برای مخاطب غیر قابل باور باشد؛ به طور کلی عمده خواص ذکر شده برای روغن آرگان مربوط به پوست و مو می باشد که مشهورترین آن ها به شرح زیر است:

    _مرطوب کننده طبیعی پوست و مو
    _بهبود دهنده شوره سر
    _ بهبود دهنده ریزش مو و موخوره
    _حالت دهنده و برطرف کننده وز مو
    _لایه بردار و جوان ساز صورت
    _ضد آفتاب طبیعی
    _رفع التهاب پوست بعد از اصلاح و اپیلاسیون
    _بهبود عفونت های پوستی
    _بهبود اگزما، پسوریازیس و درماتیت
    _بر طرف کردن جای زخم و اسکار(!)
    _درمان ترک های بارداری (!)
    و…

    روش برای پوست صورت

    شب ها ترجیحا قبل از خواب (به علت جذب بالاتر سلول‌های پوستی در شب) صورت خود را کاملا تمیز نموده و چند قطره از روغن را به مدت سه تا پنج دقیقه روی پوست صورت و گردن ماساژ دهید تا به تدریج جذب شود. این عمل را می توانید بلافاصله پس از حمام نیز بر روی پوست تمیز خود انجام دهید.

    برای افزایش تاثیرگزاری روغن آرگان می توانید این روغن را به صورت مخلوط شده با روغن بنفشه یا گل سرخ استفاده نمایید.

    روش مصرف برای نرمی و بهبود از وز مو

    ترجیحا پس از حمام و خشک کردن سر (در حالیکه ساقه مو اندکی رطوبت دارد) موهای خود را به چند قطره از روغن آرگان آغشته کنید و به آرامی ماساژ دهید. چرب شدن ساقه مو کافی است و لازم نیست پوست سر به روغن آغشته شود.

    برای بهبود خشکی و شکنندگی مو لازم است استفاده بیش از اندازه از اتوی مو و سشوار را به حداقل رسانده و ترجیحا رنگ موهای شیمیایی را با رنگ موهای طبیعی جایگزین نمایید.

    روغن آرگان و مو

    روش مصرف برای ابرو

    برای تقویت و پیشگیری از ریزش ابرو یک تا سه قطره از روغن، بدون نیاز به ماساژ روی ابرو مالیده شود و حتی المقدور تا یک ساعت پس از ماساژ شسته نشود. بهتر است این عمل هفته ای دوبار به مدت چهل تا شصت روز تکرار شود.

    روش مصرف برای ناخن

     هر شب به مدت یک ماه، پس از شستشو و خشک کردن دست ها یک تا دو قطره بر روی ناخن و پوست کنار آن استفاده شود.

    روش مصرف برای لب

    پس از پاک کردن آرایش لب ها، چند قطره از روغن را ترجیحا با اندکی روغن نارگیل مخلوط کرده و روی لبها به آرامی ماساژ دهید.

    توجه داشته باشید که عادت جویدن پوست لب و استفاده بیش از اندازه از محصولات آرایشی (رژ لب و…) نیز می تواند ظاهری نازیبا به پوست لب های شما بدهد.

    بهبود آکنه با این روغن

    جوش های پوستی عوامل زیادی از جمله استرس، تغییرات هورمونی، چربی بیش از اندازه پوست و… داشته و واضح است که یک روغن به تنهایی نمی تواند همه ی این مشکلات را برطرف نماید. برای بهبود آکنه حتما باید ابتدا علت آن را درمان کنید؛ در طول دوره درمان با انتخاب صابون با ph مناسب پوست خود را شستشو داده و خشک کنید. پس از آن صورت را با چند قطره روغن به آرامی ماساژ دهید تا به تسریع بهبود جوش های پوستی کمک کند.

    روغن آگان و آکنه

    بهبود شوره ی سر

    برای بهبود شوره سر به دوره ی درمان چهل روزه نیاز است. روزانه چند قطره از روغن را به پوست سر خود بمالید و با سر انگشتان به صورت دورانی به مدت سه تا پنج دقیقه ماساژ دهید.
    لازم است در طی این مدت مصرف مواد خوراکی با طبع گرم و خشک مانند ادویه جات و سرخ کردنی ها را به حداقل رسانید. همچنین در صورت وجود استرس و اضطراب آن را ریشه یابی و درمان کنید.

    بهبود ریزش مو

    برخلاف تبلیغات رایج، روغن آرگان برای همه انواع ریزش مو از جمله ریزش در اثر کم خونی یا مشکلات هورمونی تاثیر چندانی ندارد و فقط برای بهبود برخی از انواع ریزش مو مفید است. بنابراین برای برطرف کردن این ریزش موها ابتدا باید علت آن یعنی کمخونی یا مشکلات هورمونی و غیره برطرف شده و سپس با استفاده از روغن آرگان ریشه و پیاز مو را تقویت کرد.

    طول دوره درمان با این روغن جهت بهبود ریزش مو دو تا سه ماه است و لازم است هرشب ریشه ی مو و پوست سر را به پنج تا ده قطره روغن آرگان خالص آغشته نموده و به مدت پنج دقیقه به آرامی با نوک انگشتان به صورت دایره ای ماساژدهید تا جذب شود.

    روش تشخیص روغن آرگان اصل

    همانگونه که در مطلب نوشته شده در مورد روغن خراطین نیز به طور کامل توضیح داده شد، مطمئن ترین روش برای خرید روغن خراطین اصل، گرفتن آنالیز آزمایشگاهی و مقایسه داده ها با رفرنس های معتبر است. این کار علی رغم ایجاد اطمینان از اصالت روغن ، پرهزینه است و نیاز به دانش جهت تحلیل داده های آزمایشگاهی دارد.
    سایر روش ها از جمله مقایسه بر اساس رنگ و بو و ظاهر و… که در ادامه توضیح داده خواهد شد روش های چندان معتبری برای تشخیص روغن آرگان نمی باشد.

    عطر و رایحه روغن آرگان اصل چگونه است؟

    روغن آرگان خالص هیچ بوی خاص و متمایزی نسبت به سایر روغن ها نداشته و عطر و رایحه روغن های آرگان موجود در بازار به علت اضافه کردن اسانس های شیمیایی به این روغن است. اضافه کردن این رایحه های معطر استفاده از این روغن را دلپذیرتر کرده و حس خوبی در مصرف کننده پدید می آورد؛ بازه ی این اسانس ها بسیار متغیر بوده و بوهایی همچون بوی عطر، قهوه، بادام زمینی، چوب و غیره را در بر میگیرد.

    آیا روغن آرگان غلیظ و سفت است؟

     

    پاسخ این سوال منفی است؛ روغن آرگان خالص غلظتی شبیه غلظت روغن زیتون یا کنجد دارد. غلیظ نمودن روغن آرگان به علت تاثیر روانی بر مصرف کننده انجام میگیرد. این عمل به دو صورت اضافه کردن روغن های غلیظ با ویسکوزیته (گرانروی) بالا مانند اضافه کردن روغن کرچک به روغن آرگان یا اضافه کردن مواد شیمیایی قوام دهنده به روغن صورت می گیرد و حس غلظت به مصرف کننده القا می شود.

    آیا روغن آرگان خالص چرب میکند؟!

    یکی از باورهای شایع در بین مصرف کنندگان روغن آرگان این است که روغن آرگان خالص چرب نیست و در تماس با پوست اثر چربی برجا نمی گذارد. در حالیکه روغن آرگان به دلیل استخراج از دانه چرب آرگان همانند سایر روغن ها در تماس با پوست اثر چربی برجا میگذارد. هرچند این اثر چربی در مقایسه با سایر روغن ها (به علت جذب سریعتر روغن آرگان) اندکی کمتر است.

    اضافه کردن ترکیبات سیلیکونی در این روغن نیز باعث می شود که مصرف کننده هنگام استفاده از این روغن احساس چرب بودن پوست نکند که در این صورت نمی توان نام روغن مصرف شده را روغن آرگان خالص گذاشت!

    آیا روغن آرگان خالص نمی سوزد؟!

    در برخی سایت های اینترنتی به نادرستی اینگونه بیان می شود که روغن آرگان در تماس با آتش نمی سوزد در حالیکه سوختن یا نسوختن روغن ارتباط چندانی با خلوص روغن ندارد!

    می توان با اضافه کردن مواد شیمیایی خاص به روغن هایی که در تماس با آتش نمی سوزند موجب اشتعال آن ها شد؛ همچنین با افزودن مواد شیمیایی میتوان روغن های قابل اشتعال را به صورت نسوز در آورد.

    آیا این روغن روی ترک های پوست تاثیر گزار است؟

    یکی از مواردی که معمولا فروشندگان روی آن بسیار مانور میدهند تاثیر این روغن در رفع ترک های پوستی ( استرچ مارک ) است که معمولا در اثر چاقی و لاغری های ناگهانی، زایمان ، بدنسازی و… به وجود می آید.
    معمولا بیان چنین خواص اعجاب انگیزی با نیت تحت تاثیر قراردادن مصرف کنندگانی است که راههای زیادی را برای رفع این مشکل پیموده و نتیجه ای نگرفته اند.
    علت اصلی ایجاد ترک های پوست ، کشیدگی پوست ظرف مدتی کوتاه است که به دلیل بارداری، عضله سازی، چاقی و… ایجاد می‌شود. در واقع پوست بدون آمادگی برای کشیده شدن دچار شوک می‌گردد و سطحی ترین لایه آن پاره و از هم گسیخته می‌گردد. این ترک‌ها معمولاً در مناطقی مانند شکم، ران، بازوها و سینه دیده می‌شوند.
    واقعیت این است که این روغن تاثیر کمی در محو خطوط شکم و بازو دارد و تنها میتواند آنها را اندکی بهبود ببخشد. بنابراین اگر به دنبال رفع کامل این ترک های پوستی هستید بهتر است زیر نظر متخصص طب سنتی از روش های دیگر استفاده نمایید.

    روغن آرگان و ترکهای پوستی

    طب سنتی و روغن آرگان!

    بر خلاف تصور عموم که فکر میکنند طب سنتی از موافقان استفاده از روغن آرگان است، بسیاری از اساتید طب ایرانی با استفاده از این روغن مخالفت های شدیدی دارند.
    برخی از آن ها ترویج استفاده از این روغن را به دلیل بمباران تبلیغاتی تولیدکنندگان این روغن و تاثیر رسانه ها بر مردم می دانند.
    آن ها خواص استفاده از روغن آرگان را در مقابل روغن های پر ارزشی مانند روغن بنفشه (که دارای خواص بسیاری برای پوست و مو می باشد) ناچیز شمرده و معتقدند در بیان خواص این روغن اغراق می شود.
    همچنین عده ای از آنان معتقدند بسیاری از گیاهان و روغن های گیاهی در کشور ما وجود دارند که همه خواص ذکر شده برای روغن آرگان را دارند و از این روغن به مراتب بهتر عمل کرده و ضررهای روغن آرگان فرآوری شده را نیز ندارند.
    در کتب کهن طب سنتی مانند کتاب های ابن سینا و رازی و… نیز نامی ازین روغن برده نشده است.

    روغن آرگان به چه اشکالی عرضه می شود؟

    شاید تصور کنید که آرگان تنها به شکل روغن عرضه و مصرف می شود، در حالیکه بازارهای داخلی و خارجی مملو از اشکال مختلف از این روغن و فرآورده های حاوی آن هستند.
    این فرآورده ها به صورت ماسک های پوست و مو، شامپو آرگان ، سرم آرگان، تونیک آرگان، کرم آرگان، صابون آرگان و غیره عرضه می شود.

     

    روغن آرگان خوراکی!

    یکی از روشهای استفاده از روغن آرگان در کشور مراکش استفاده خوراکی ازین محصول است؛ برای استفاده خوراکی این روغن خواص متعددی همچون کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، بهبود سلامت دستگاه گوارش و… ذکر شده است.
    باید توجه داشت که روغن استفاده شده در این حالت باید کاملا خالص بوده و هیچ افزودنی خارجی به آن اضافه نشده باشد؛ در صورتیکه اکثر روغن های آرگان عرضه شده در بازار های کشورمان حاوی اسانس، مواد نگهدارنده و… می باشند که مصرف خوراکی آن برای سلامتی مضر است. همچنین با توجه به قیمت بالای این روغن، مصرف آن در غذاها مقرون به صرفه نمی باشد.

    روغن آرگان خوراکی

    چرا علاقه به استفاده از این روغن زیاد است؟

    با سرعت گرفتن زندگی دنیای امروز و کاهش صبر و حوصله مردم در جوابگیری از داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی، علاقه به استفاده از محصولی که به طور جامع و یکجا خواص بی نظیری برای رفع مشکلات پوست و مو (که مشکل بخش عظیمی از مردم جامعه است) داشته باشد افزایش پیدا کرده است. با معرفی این روغن و ذکر خواص بیشمار برای آن، گویی به یکباره حلّال جمیع مشکلات پوست و مو یافت شده و به همین دلیل اقبال عمومی به استفاده از آن نسبت به روغن های دیگر بسیار زیاد است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    بلاگ