قانون | فروشگاه روغن های زیبایی ارگانیک

ورود / ثبت نام
ورود
ثبت نام

بخش ناحیه کاربری

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
0
ورود / ثبت نام
ورود
ثبت نام
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
0

روغن منداب

ضمانت هفت روزه بازگشت کالا

ضمانت هفت روزه بازگشت کالا

تضمین اصالت محصولات

تضمین اصالت محصولات

admin-ajax.305-min
ارسال رایگان به سراسر کشور
admin-ajax.305-min

ارسال رایگان به سراسر کشور

توضیحات

همه چیز در مورد روغن منداب

روغن منداب، روغنی گیاهی است که به روش پرس سرد از دانه‌های گیاه منداب به دست می‌آید. این گیاه که به شابانک، جرجیر و کِی کُج نیز معروف است در ایران در بسیاری از مناطق کشت می‌شود. نوع اصلاح شده منداب، کلزا و کانولا است. طبع روغن منداب گرم و خشک است.

شواهد نشان می‌دهد که استفاده از روغن منداب به دوران باستان بر می‌گردد. از این روغن برای مصارف دارویی، آرایشی و آشپزی استفاده می‌شده است. در طب سنتی، برای بیماری‌های مختلفی مانند رماتیسم، سیاتیک، آرتروز، و مشکلات پوستی و همچنین لاغری به کار می‌رفته است. همچنین این روغن به عنوان سوخت چراغ و داروی بیماری‌های دام مورد استفاده بوده است.

در افغانستان از روغن منداب و کلزا که به روغن شرشم معروف است برای محافظت از مو استفاده می‌شود.

 

نحوه تهیه روغن منداب:

حدود یک سوم دانه‌ی منداب را روغن تشکیل می‌دهد. معمولا به روش پرس سرد، دانه‌های منداب را بدون حرارت دادن، تحت فشار قرار می‌دهند و روغن آن‌ها را استخراج می‌کنند. همچنین این روغن با استفاده از حلّال نیز قابل استخراج است. روغن منداب پرس سرد، مرغوب‌تر و باکیفیت‌تر است و خواص بیشتری دارد.

 

ترکیبات روغن منداب:

این روغن سرشار از ویتامین‌های A، E، D، و K است. همچنین حاوی اسیدهای چرب غیراشباع، آنتی‌اکسیدان‌ها، و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، و پتاسیم می‌باشد.
از خود روغن منداب و کنجاله آن در جیره غذایی دام استفاده می‌شود. در گذشته ازین روغن برای بهبود بیماری‌های شتر و دام به خصوص گری استفاده می‌شده است.

 

 

خواص و فواید روغن منداب

 

تقویت سیستم ایمنی: روغن منداب به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند.

ضد التهاب: این روغن خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین درد مفاصل، عضلات، سیاتیک و ورم مفاصل مفید است.

مفید برای پوست و مو: روغن منداب پوست را مرطوب می‌کند و از خشکی، خارش و اگزما جلوگیری می‌کند. به سلامت موها کمک می‌کند و از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

ضد انگل: این روغن خاصیت ضد انگلی دارد و برای بهبود انگل روده مفید است.

مفید برای هضم غذا: روغن منداب به هضم غذا کمک می‌کند و از نفخ و یبوست جلوگیری می‌کند.

ضد سرطان: مطالعات نشان داده که می‌تواند به پیشگیری از برخی از انواع سرطان کمک کند.

کاهش دهنده کلسترول: این روغن کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد.

تنظیم کننده قند خون: روغن منداب به تنظیم قند خون و پیشگیری از دیابت کمک می‌کند.

مفید برای کلیه‌ها: این روغن به دفع سموم از بدن و پاکسازی کلیه‌ها کمک می‌کند.

تقویت کننده قوه باء: روغن منداب به عنوان یک محرک طبیعی شناخته می‌شود و می‌تواند میل را در زنان و مردان افزایش دهد.

 

موارد مصرف روغن منداب

آرایشی و بهداشتی: در کرم‌ها، لوسیون‌ها، صابون‌ها، و ماسک‌های مو و صورت استفاده می‌شود.
پخت و پز: نوع تصفیه شده آن به عنوان روغن آشپزی برای سرخ کردن، تفت دادن، و پخت و پز استفاده می‌شود.
مصارف دارویی: برای بهبود بیماری‌های مختلفی مانند رماتیسم، آرتروز، مشکلات پوستی، و انگل روده به کار می‌رود.
صنعت: برای محافظت از چوب و الوار و جلا دادن و همچنین جلوگیری از آسیب دیدن شاخه‌های درختان پس از بریده شدن استفاده می‌شود.

 

نکات مهم در انتخاب و نگهداری روغن منداب

روغن منداب را از برندهای معتبر و شناخته شده خریداری کنید. این روغن باید به روش پرس سرد تهیه شده باشد. روغن منداب مرغوب، رنگ کهربایی یا قهوه ای روشن دارد و بوی خاص ملایمی دارد.

 

عوارض جانبی احتمالی:

مصرف خوراکی روغن منداب فقط باید از نوع تصفیه شده باشد. مصرف بیش از حد روغن منداب ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال و سردرد شود. اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید، قبل از مصرف روغن منداب با پزشک خود مشورت کنید. در مورد مصرف روغن منداب در دوران بارداری و شیردهی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

 

 


 

 

نکات مهم قبل از خرید روغن‌های فله
۱- روغن‌های فله با حدود پنج درصد تلورانس حجم عرضه می‌شوند. به این معنی که به عنوان مثال داخل بطری‌های ۵۰۰ سی سی مقداری بین ۴۷۵ تا ۵۲۵ میلی لیتر روغن قرار می‌گیرد.
۲- چگالی روغن‌ها معمولا کمتر از آب است و به همین علت در صورت مخلوط شدن با آب، روغن بالای آب قرار می‌گیرد و مایعی دو فاز تشکیل می‌شود. وقتی عنوان می‌شود که چگالی آب خالص ( ۱ kg/l) است به این معنی است که یک لیتر آب خالص یک کیلوگرم وزن دارد. در مورد روغن‌ها که معمولا چگالی حدود ( ۹۲/. kg/l) دارند به این معنی است که یک لیتر روغن حدود ۹۲۰ گرم وزن دارد. باید توجه داشت که چگالی روغن‌های مختلف با هم متفاوت است.
۳- شرایط نگهداری روغن‌ها معمولا مشترک است. تمامی روغن‌ها باید در جای خشک و خنک به دور از تابش نور خورشید نگهداری شوند (نیازی به نگهداری روغن در یخچال نیست). هم‎چنین نباید به روغن رطوبت برسد. پس از هربار مصرف درب بطری را به خوبی ببندید.
۴- لرد روغن و ته نشینی جذب پوستی ندارد و فقط موجب اثر روانی روی مصرف کننده می‎شود. در واقع مصرف کننده با مشاهده روغن لرد دار حس غلظت و خلوص از روغن دریافت می‌کند. باید توجه داشت که منافذ پوستی به قدری کوچک هستند که ذرات ریز لرد امکان گذشتن ازین منافذ را ندارند.
۵- بعضی روغن‌ها مانند روغن نارگیل، روغن شترمرغ و روغن دنبه در هوای سرد به صورت جامد و در هوای گرم به صورت مایع یا خمیری شکل در می‌آیند. علت این امر کوتاه بودن زنجیره چربی این روغن‌هاست.

 

توضیحات تکمیلی

حجم

0.25 لیتر, 0.5 لیتر, 1 لیتر, 2 لیتر, 3 لیتر, 4 لیتر, 5 لیتر

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روغن منداب”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp
Telegram